8. NOV 2014

Banánovo-avokádové lievance s domácim "termixom"

Skvelá pochúťka na raňajky, ktorá určite zlepší náladu.

Odporúčame prečítať: Romantické raňajky s celozrnnými lievancami

Suroviny (na 2 porcie cca 10 lievancov)

Lievance:

  • 2 banány
  • 4 vajíčka (3 celé a 1 bielok)
  • štipka škorice
  • polovica zrelého avokáda
  • 5 kvapiek vanilkovej arómy (nemusí byť)
  • odmerka proteínu (nemusí byť)

Postup:

Všetko spolu poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a na rozohriatom grile/panvici na kvapke oleja pečieme lievance.

Domáci "termix":

  • 250 g hladkého jemného tvarohu
  • 1 biely jogurt
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 5 kvapiek vanilkovej arómy
  • 1 polievková lyžica xylitolu/stévie

Postup:

Všetko dôkladne vymiešame v nádobke a vrstvíme medzi lievance.Ja som dával nastriedačku na jedno poschodie strúhaný kokos a na ďaľšie mandľové upienky. Na konci som ozdobil ovocím, avokádom, granátovým jablkom a celé pokvapkal javorovým sirupom.

Vedeli ste, že:

Avokádo:

  • patrí do skupiny ovocia
  • obsahuje zdroj mononenasýtených zdravých tukov (kyselina olejová, omega-9)
  • znižuje hladinu "zlého" LDL cholesterolu a hladina dobrého HDL cholesterolu, ktorý je ochranný pre naše srdce, stúpa
  • je bohaté na beta-sitosterol, čo je vysoko ochranný prírodný faktor pre zdravie prostaty
  • znižuje možnosť výskytu rakoviny a diabetu
  • nízky obsah sacharidov
  • obsahuje luteín, ktorý patrí do skupiny karotenoidov a prírodných antioxidantov, pomáhajúcich udržiavať zdravé oči, pokožku a srdce
  • výborný zdroj vlákniny (11-17 g v jednom kuse) a draslíka

Odporúčame prečítať: Makovo-hruškové ovsenné lievance


Autor článku

viktor

Viktor Vincze

Som tréner kulturistiky, fitness a silového trojboja. Celoživotný športovec a momentálne už aj pretekár v kategórii Men's Physique a v budúcnosti aj v kulturistike. K svojim klientom pristupujem komplexne. Okrem tréningov im radím aj v oblasti výživy a doplnkov, rovnako ako aj pri formovaní postavy a prípravy na súťaže.

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánovo-avokádové lievance s domácim "termixom"

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.