5. JUL 2014

Avokádový puding

Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát  teraz takmer neviem predstaviť…

Budete potrebovať na 2 porcie:

  • 200 g zrelého avokáda
  • 20 g kokosového krému (alebo mandľového, ovseného, špaldového, ryžového mlieka)
  • 60 g mandľového mlieka (prípadne ovsené, špaldové, ryžové a pod.)
  • 40 g agáve sirupu (sladiť podľa chuti)
  • 20 g kvalitného organického kakaa
  • škorica podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička mandľového extraktu (voliteľné)
  • štipka soli

Postup:

Avokádo prekrojte na polovicu a lyžicou oddeľte dužinu od šupky. Dajte ho do misky a pridajte kokosový krém, mandľové mlieko a jemne premiešajte, aby sa hmota spojila. Potom pridajte kakao, sirup z agáve, škoricu, vanilkový a mandľový extrakt. Tyčovým mixérom zmes premiešajte, kým nebude jemná, krémová. Rozdeľte do misiek a dajte na 2-3 hodiny zachladiť. Podávajte s čerstvým ovocím.

Puding je vhodné skonzumovať v ten deň, ako ste ho robili. Avokádo podlieha oxidácii a jeho chuť a živiny by sa mohli znehodnotiť.

Čas na prípravu: 15 minút, čas chladenia: 120-180 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu: 284 Kcal, Bielkoviny: 4,7g, Sacharidy: 29g, Tuky: 18g

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (Suat Eman)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Avokádový puding

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.