13. MAR 2014

Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney

Tento týždeň som mala „indické“ chute. Rezonovali vo mne chute a vône aromatických korenín z ajurvédskeho workshopu.

Ingrediencie:

  • 2 šálky amarantu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Medvedí cesnak
  • 1 vaječný bielok
  • 5 cibúľ
  • ½ ČL horčičných semienok
  • ½ ČL koriandru
  • soľ, čierne korenie
  • olivový/kokosový olej

Postup:

Amarant uvaríme v zeleninovom vývare, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak a vyšľahaný sneh z bielka, dochutíme soľou a korením a jemne všetko spolu premiešame. Multicooker nastavíme na funkciu bake, teplotu na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.

Na kokosovom/olivovom oleji orestujeme horčičné semienka, koriandrové semianka, pridáme na polkruhy nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme. Dusíme cca 20-30 minút domäkka. Chutney  vylejeme na upečené cesto a rovnomerne rozotrieme.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.