Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Zdravý mak. Mýtus alebo realita?
15
DEC
Zdravý mak. Mýtus alebo realita?
Adela Jasenovcova

Takáto je poučka z Wikipédie:  na 100 gramov má 1400 miligramov vápnika, čo je 12-krát viac ako mlieko. Ďalšie plus maku je zásadotvornosť, čiže vápnik sa z neho výborne vstrebáva. Je to však naozaj tak?

Celý článok
5 overených Vianočných receptov
redakcia
5 Vianočných receptov
10
DEC

Hľadáte inšpiráciu na Vianočné dobroty? A chcete nejaké nové nápady, ktoré oživia váš sviatočný stôl. Inšpirujte sa týmito 5 zdravými a chutnými receptami. Uvidíte, ako vás budú návštevy chváliť :)

Vianočná proteinovo ovsená štóla od trenérky Oľgy Bartalskej
Oľga Bartalská
Vianočná štóla
10
DEC

Hľadáte inšpiráciu na Vianočnú dobrotu, ktorá rozžiari očká vašich najbližších? Stačí vám 25 minút a budete mať takúto  krásnu Vianočnú štólu na sviatočnom stole. 

Cícerové placky „socca“ v slovenskom prevedení
redakcia
Cícerové placky
9
DEC

„Kto by nemal rád zemiakové placky. Koľkým však po nich nie je ťažko? Problém placiek je totiž často ukrytý v bielej múke a lepku, ktorý vie byť problematický. Tak som hľadal možnosti, ako by sa dali spraviť výživné placky bez múky a naďabil som na tradičné recepty z Ligúrie. Práve tam totiž vznikla ,farinatta‘ alebo inak aj ,socca‘, a teda veľká placka z cícerovej múky, olivového oleja, vody a soli. " vraví Dušan Plichta v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY. 

Jablkovo-zelerové smoothie hotové za 2 minúty
Advertoriál
MioMat recept
2
DEC

Ako za minimum času dostať do tela maximum vitamínov? Skúste zdravú bombu menom smoothie. Nepotrebujete nič špeciálne, pretože MioMat je vecička, čo za vás pripraví jedlo sama.

Teplý šalát z bielej fazule
redakcia
fazula
2
DEC

„Šalát je jednoduchý a pestrý, hotový za krátku chvíľku." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Ako si uľahčiť prípravu zdravého jedálnička?
Advertoriál
Ako si uľahčiť prípravu zdravého a chutného jedálnička?
29
NOV

Varenie vie byť niekedy zdĺhavé, prácne a náročné najmä pre tých, ktorí v ňom ešte nie sú tak celkom doma. Dostať sa k chutnému, zdravému a domácemu jedlu čo najrýchlejšie tak býva výzvou i pre mierne pokročilých a často aj tak končí nejakým kompromisom. Existuje však vecička, ktorá svojimi schopnosťami prekoná všetky vaše doterajšie kulinárske zážitky a dokáže vám, že vie variť skutočne sama. Uvarí, ušetrí čas a nezašpiní veľa riadu. Dobré, nie? Zoznámte sa s MioMatom!

Tekvicové semená na vlasy aj na chudnutie
Adela Jasenovcova
Tekvicové semená na vlasy aj na chudnutie
28
NOV

Je známe, že tekvica sa dá spracovať úplne celá, vrátane šupky aj semien. Tie majú okrem iných pozitív aj protizápalové účinky a chutia skvele, ak sa jemne opražia a ochutia podľa aktuálnej nálady.

Pestré špagety bez varenia
redakcia
raw cestoviny
25
NOV

„Ak chcete získať z rýchleho jedla čo najviac výživných látok, zjedzte ho v surovom stave. Nehovorím o mäsitom obede, ale o raw strave. Teda jedle, ktoré je upravované maximálne do 42 °C." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Vianočné špaldové sušienky, ktoré nikdy nevyzerajú rovnako
Jana Šimkovičová
Vianočné špaldové sušienky, ktoré nikdy nevyzerajú rovnako
23
NOV

Hľadáte zdravšiu vatiantu vianočných sušienok, ktoré by ste mohli upiecť spolu s deťmi? Vyskúšajte tento recept, určite si ho zamilujete.

Cícerová panvička
Jana Šimkovičová

„Osobne mám veľmi rada kombináciu zeleniny a strukovín. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Zvyknem ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.“ vraví Jana Šimkovičová, autorka receptu a zakladateľka portálu CVIČTE.SK.

Pečená hokaido tekvica s pohánkou
Cyrila Maščuková
Pečená hokaido tekvica s pohánkou zdravé rýchlovky
11
NOV

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym GI, ktorý zdvíha glykémiu pozvoľna. Budete sa tak po nej cítiť dlhšie sýto. Obľúbite si jej nenáročnosť na prípravu, keďže sa nevarí. Ako bohatý zdroj rutínu zlepšuje pevnosť ciev a žíl, pomáha znižovať cholesterol , krvný tlak a je známa ako bojovník proti rakovine. Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagenové vlákna – výborná pomoc proti starnutiu :).

Omega-3 pizza
Omega 3 Pizza
4
NOV

Táto pizza je skvelou náhradou za klasickú pšeničnú pizzu. Je bohatá na omega3 mastné kyseliny vďaka veľkému množstvu ľanového semiačka. Okrem toho obsahuje veľa vlákniny, preto ju naše telo trávi pomalšie. Odporúčam nerobiť príliš hrubé cestu a nenechávať príliš dlho v rúre, aby nebola “suchá”.

Benefity ovsa nielen pre športovcov
Adela Jasenovcova
Benefity ovsa nielen pre športovcov
3
NOV

Nenáročná obilnina známa v každej kuchyni. Každý pozná ovsené vločky, či múku z ovsa. Okrem skvelého zdroja vlákniny, či minerálov je výborný aj ako pleťová maska a peeling. Pre športovca poskytuje aj mnohé ďalšie bonusy.

Takto vám ovsené vločky budú chutiť
Takto vám ovsené vločky budú chutiť
13
OKT

Táto potravina patrí určite k veľmi známym, aj keď stále nie až tak obľúbeným potravinám. Ich jedinou nevýhodou však je ich nie najlepšia (aspoň pre mňa) chuť, ktorá sa však dá veľmi ľahko upraviť. Ak si ich príjem osvojíte aj vy, budete z nich už iba ťažiť. 

Cícer – poklad medzi strukovinami
Adela Jasenovcova
Cícer – poklad medzi strukovinami
28
SEP

Jeho oriešková chuť zabezpečuje všestranné využitie v mnohých kuchyniach sveta. Nájdete ho v podobe hladkého hummusu z Maroka, v španielskej polievke, či v korenistom indickom karí pokrme. Okrem toho, že je chutný, je aj zdravý.

Top 5 receptov pre fit tekvicu Hokkaido
Adela Jasenovcova
Top 5 receptov pre fit tekvicu Hokkaido
14
SEP

Hokkaido sa hodí nielen na vyrezávanie príšer, ale aj na tanier. Na rozdiel od iných typov tekvíc, má práve táto kráska omnoho všestrannejšie využitie. 

Cuketová polievka na póriku
Jana Šimkovičová
Cuketová polievka na póriku
6
SEP

Jednoduchá na prípravu a výživna, preto ju ocenia aj športovci.

Cuketa je zelený zázrak. Pozrite sa prečo
Veronika Shoebridge
Cuketa je zelený zázrak. Pozrite sa prečo
31
AUG

Cukina, Cuketa, Zucchini. Nazvite ju ako chcete ale táto letná a mimoriadne zdravá plodina je pre ľudské zdravie jedinečná. Ľahko sa pestuje a chutí dobre nielen v lete. Zavarenú si ju môžete pokojne vychutnávať aj v zimných mesiacoch.

Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi
Alžbeta Janošíková
Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi
4
AUG

Polievka z patizónu ťa príjemne prekvapí! Je jemná a ľahká, k tomu nenáročná na prípravu a kúpu ingrediencií. Ideálna polievka, ktorá je súčasťou víkendového obedu. Jednoznačne odporúčam vyskúšať. Ak si sa ešte s patizónom nestretla, v recepte mám o ňom aj stručnú charakteristiku. Prajem ti dobrú chuť! :)

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1505
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.