28. SEP 2015

Karpačo z červenej repy s fetou a bazalkovým pestom

S čím skombinovať červenú repu? Je zdravým životabudičom nielen do „smú-tí“, ale výborne chutí s fetou a bazalkovým pestom.

Na 2-4 porcie potrebujeme:

  • 200 g uvarená cvikla
  • 100 g feta
  • 2 PL pesto + 3 PL olivový olej
  • morská soľ

POSTUP:

Uvaríme si cviklu. Keď vychladne, nakrájame ju na krájači na čo najtenšie plátky. Nadekorujeme ich na tanier tak, aby sa vždy trochu prekrývali. Navrch nadrobíme prstami syr feta.

Bazalkové pesto vymiešame s olivovým olejom. Pokvapkáme ním cviklu. Trošku osolíme morskou soľou a môžeme podávať. Ideálnou prílohou je pečivo, ale takéto karpačo si viem predstaviť aj ako prílohu ku steaku.

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a  podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny.

 

Šalát zo zelených fazuliek, brokolice, cvikle a grilovaných kuracích pŕsŠalát zo zelených fazuliek, brokolice a cvikle

Šalát s kuracími prsiami.

 

 

Šošovicový šalát pre šťastieŠošovicový šalát pre šťastie

Do šošovice pridáme špenátové listy, opražený tempeh, rôzne semiačka, mandle a domácu zálievku. 

 


Anketa

Prečo pravidelne cvičíte?

Chcem sa zbaviť prebytočných kíl.
Túžim mať vyformovanú postavu.
Šport mi pomáha ventilovať sa.
Chcem voľný čas tráviť zmysluplne.

Celkom hlasovalo: 296

Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karpačo z červenej repy s fetou a bazalkovým pestom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.