3. FEB 2016

Hummus s rímskou rascou

redakcia

Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. 

Suroviny:

  • 200 g cíceru 
  • 4-5 lyžíc tahini - sezamového masla
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 citróna
  • štipka himalájskej soli
  • 1 dcl olivového oleja
  • rímska rasca na ozdobenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Cícer namočíme deň vopred. Po 12-tich hodinách zlejeme a zalejeme novou vodou. O ďalších 12 hodín cícer povaríme, scedíme (vodu si odložíme) a dáme do mixéra. Rozmixujeme a pridáme tahini. Zriedime vývarom z cíceru.

Odšťavíme citrón a pridáme spolu s pretlačeným cesnakom do rozmixovanej zmesi. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.

Hummus dáme na tanier, pekne rozotrieme lyžicou, polejeme extra panenským olivovým olejom a posypeme rímskou rascou a petržlenovou vňaťou.

Autor receptu je Bio Berkana: www.hravozdravo.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravý kváskový chliebZdravý kváskový chlieb

Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb. 

 

KRÉMOVÁ kapiovo-orechová nátierkaKrémová kápiovo-orechová nátierka

Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba. 

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hummus s rímskou rascou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.