1. OKT 2015

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov.

Suroviny:

  • 1 stredne veľká hokaido tekvica
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 2 čajové lyžice muškátového orechu
  • 1 čajová lyžica škorice
  • 1,5 cm kúsok zázvoru (postrúhaného)
  • 1 čajová lyžica kurkumy
  • quinoa
  • tekvicové semienka

Postup:

Tekvicu umyjeme, očistíme zvnútra od semienok, pokrájame na mesiačiky, uložíme na plech, podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 až 20 minút. Keď je tekvica mäkká, tak ju premiestnime do hrnca, pridáme kokosové mlieko a  rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Ak chcete redšiu konzistenciu, tak dolejte vodu podľa potreby. Pridáme koreniny a necháme prejsť varom. Môžeme podávať s quinoou a tekvicovými semienkami namiesto cestovín.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Recept sezóny: tekvicový nákypTekvicový nákyp

Tento recept sme vyskúšali nedávno. 

 

 

 

 

Tekvicový krém z hokaido a so zázvoromTekvicový krém z hokaido a so zázvorom

Práve tento druh tekvice je vhodný na prípravu aj so šupkou, kde sa nachádza najviac vitamínov a vlákniny. 

 

 

Tekvicový koláč (bezlepkový)Tekvicový koláč (bezlepkový)

Máte stále v komore tekvicu? Skúste tento zdravý koláč bez lepku.

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.