9. SEP 2015

Polievka z pečených paradajok

Chutná polievka, ktorá poteší aj v sychravých dňoch.

Čo budete potrebovať na 4 porcie: 

  • 150 g jabĺk
  • 1 200 g paradajok
  • 50 g jarnej cibuľky
  • 20 g cesnaku
  • 50 g zeleru
  • 100 g cibule
  • 10 g trstinového cukru
  • 10 ml extra panenského olivového oleja
  • 80 g papriky (bielej, zelenej)
  • 15 g bieleho octu 
  • soľ, mletú škoricu, mleté čierne korenie
  • vetvička tymianu, bobkový list, čerstvý rozmarín, čerstvú bazalku

Príprava:

Paradajky prekrojíte na polovičky a reznou plochou ich uložíte na plech, cibuľu pokrájajte na štvrťky, jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky, cesnak len po dĺžke rozkrojte a vyberte klíčok, papriku dajte na väčšie kúsky, jablko pokrájajte na plátky a zeler na kúsky. Všetko rozdeľte na plech k paradajkám, pridajte bobkový list, vetvičky čerstvého tymianu a rozmarínu, pridajte čerstvo namleté korenie  a trochu soli a pokvapkajte olejom. Rúru rozohrejte na 200 stupňov Celzia a vložte do nej plech so zeleninou na cca 15 minút. Dajte pozor, aby vám paradajky nezhoreli. Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Stiahnite šupku z paradajok. Pečenú zeleninu preložte aj so šťavou do hrnca a tyčovým mixérom rozmixujte. Cez cedidlo s väčšími otvormi prepasírujte (ale aj nemusíte). Vodou alebo vývarom rozrieďte na potrebnú hustotu a množstvo. Osoľte, pridajte štipku cukru a balsamikový ocot. Ozdobte čerstvou bazalkou.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Fazuľová krémová polievkaFazuľová krémová polievka

Pôvodne to mala byť fazuľová polievka, ktorú robím tak často, ako sa dá.

 

 

Hrášková polievkaHrášková polievka

Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre tvorbu nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.

 

Karfiolový krém s domácim pestomKarfiolový krém s domácim pestom

Karfiolový krém vám bude chutiť s pestom z medvedieho cesnaku.


Anketa

Ako a kde najčastejšie cvičíte?

Sám doma.
Sám alebo s kamarátmi vo fitcentre.
Sám pod vedením trénera.
Uprednostňujem skupinové cvičenia pod vedením inštruktora.
Využívam služby virtuálneho trénera.
Je to rôzne podľa toho, na čo mám práve chuť.

Celkom hlasovalo: 434

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polievka z pečených paradajok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.