2. SEP 2015

Pečená paradajková polievka

Chutná a rýchla. Vyskúšajte!

Recept pre 3-4 osoby

Potrebujeme:

  • 1 kg paradajok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 veľké šalotky (alebo cibule)
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 PL agáve sirupu
  • hrsť čerstvých bazalkových lístkov
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Postup: 

Opäť jeden z veľmi jednoduchých receptov. Na papier na pečenie dáme piecť posolené, okorenené a olivovým olejom pokvapkané polky paradajok (rezom smerom nadol), cesnak a šalotky. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 35-40 minút. Po aspoň miernom vychladnutí obsah premiestnime do mixéra. Pridáme polievkovú lyžicu agáve sirupu, za hrsť bazalkových lístkov a 0,5 litra zeleninového vývaru. Paradajky nemusíme vopred zbavovať šupiek, mixér si s nimi poradí. Aj preto sme radšej zvolili robot ako ponorný mixér, ale myslíme, že aj ten úlohu splní. Podávame ozdobenú čerstvou bazalkou.

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Studená polievkaStudená polievka

 

 

 

Vietnamská hovädzia polievka pho boVietnamská kuracia polievka

 

 

 

Pórová polievkaPórová polievka

 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená paradajková polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.