15. OKT 2015

Minestrone s divokou ryžou

Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutili a mali skvelý pocit nasýtenia.

Budete potrebovať na 4 porcie: 

  • 40 g paradajkového pretlaku
  • 10 g repkového oleja
  • 5 g morskej soli
  • 1 ks zeleninového bujónu, alebo zeleninový vývar
  • 160 g fazuľových strúčkov
  • 160 g bielej fazule varenej
  • 80 g cibule
  • 40 g stonkového zeleru
  • 10 g cesnaku
  • 160 g mrkvy
  • 20 g šťavy z limetky
  • 160 g lúpaných paradajok
  • 100 g divokej ryže 
  • bobkový list, sušený tymián, chilli, petržlenová vňať

Príprava:

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Stonkový zeler umyte, očistite a nakrájajte na 5 mm kúsky. Strúčiky fazuľky očistite a prekrojte na polovicu. Paradajky ošúpte, vyberte z nich jadierka a nakrájajte na väčšie kúsky. Varenú bielu fazuľu z konzervy zlejte a nechajte na sitku odkvapkať. Divokú ryžu uvarte al dente podľa návodu. Uvarenú ryžu prepláchnite studenou vodou.

Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno a na oleji restujte dozlatista. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu restujte, prilejte vývar. Mrkvu, fazuľové strúčiky, zeler, bobkový list a tymian pridajte do vývaru a približne 15 minút povarte. Pridajte paradajky a bielu fazuľu a varte ďalších 5 minút. Vyberte bobkový list a nechajte mierne variť ešte 5 minút. Na dochutenie použite soľ, korenie a chilli. Na záver pridajte šťavu z limetky (podľa chuti) a čerstvú petržlenovú vňať.

zdravedesiate

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

15-minútová polievka z červenej šošovice15-minútová polievka z červenej šošovice

Na prípravu potrebuješ šošovicu, batáty, mrkvu, tempeh a ďalšie ingrediencie.

 

Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakomStrukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.

 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a  podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Minestrone s divokou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.