27. JAN 2016

Krémová hokaido polievka so zázvorom

Tekvica hokaido obsahuje množstvo betakaroténu. 

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 tekvica hokaido
  • zázvor (veľkosť ½ palca)
  • 2 PL olivového oleja
  • štipka čili 
  • soľ a čierne korenie
  • 1 ČL koriandra
  • sójová smotana

Postup:

Tekvicu hokaido ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme na plech. Polejeme olivovým olejom, pridáme zázvor nakrájaný na kocky, posolíme, pokoreníme, pridáme chilli a koriander. Pečieme domäkka na miernom ohni cca 15 minút. Po upečení dáme tekvicu do hrnca, pridáme vodu tak, aby bola tekvica ponorená. Chvíľu povaríme a nakoniec zmixujeme. Ak treba dosolíme a pridáme sójovú smotanu na zjemnenie.

Zdroj receptu: zhravo.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kalerábová prečisťujúca polievka s pohánkovými knedličkamiKalerábová polievka s pohánkovými knedličkami

Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu. 

 

 

Karotková krémová polievka s chilliKarotková krémová polievka s chilli

Získa si vás chuť mrkvy, aróma ružičkového kelu a chilli.

 

Polievka z kuriatokPolievka z kuriatok

Žlté kuriatka majú rovnaký účinok ako mrkva.


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krémová hokaido polievka so zázvorom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.