11. JUL 2016

Zapekané celozrnné lievance

S cícerovou pastou, paradajkami a balkánskym syrom.

Suroviny

  • 2 PL cíceru (uvarený alebo prepláchnutý z konzervy), 6 PL celozrnnej špaldovej múky, 1 vajce, 1 PL olivového oleja, 2 PL vody, 1 PL smotanového syra typu Philadelphia, 1 PL balkánskeho syra, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL nasekanej pažítky

Na pastu

  • 3 kopcovité PL rozmixovaného cíceru, 1 PL sezamových semiačok, 1 PL sezamového oleja, 1/2 ČL sušeného cesnaku, štipka soli, štipka čierneho korenia, 1 PL olivového oleja

Na zapekanie

  • 3 veľké kolieska paradajok, 3 PL balkánskeho syra

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na lievance dáme do mixéra a rozmixujeme na mierne husté cesto. Ak by sa vám zdalo cesto príliš husté, pridajte pár lyžíc vody. Ak, naopak, redšie, pridajte cícer alebo múku. Na panvicu nalejeme olivový olej a pečieme lievance. Rozohrejeme si rúru na maximum na opekanie zhora alebo gril a medzitým si pripravíme cícerovú pastu. Všetky ingrediencie na pastu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Nakrájame si paradajky na kolieska. Na lievance nanesieme lyžičkou pastu, na ňu naukladáme paradajky a na ne zasa rozdrvíme balkánsky syr. Dáme do rúry zapiecť asi na 3 minúty. Podávame teplé a čerstvé.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

ČUČORIEDKOVÉ muffinyČučoriedkové muffiny

Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok. 

 

PARFAIT: kokosové poháre s ovocímKokosové poháre s ovocím

Lahôdka stvorená na pohodové letné dni.

 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Máte veľa mrkvy? Skúste tento božský koláč. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané celozrnné lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.