29. APR 2016

Tofu praženica

Tofu je prírodný produkt, ktorý sa pripravuje zo sójových bôbov.

Recept pre 2 osoby

  • stredne veľká cibuľa (najlepšie červená)
  • 2 balenia neochuteného tofu
  • 2 paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • kurkuma
  • olej alebo kokosový tuk

Postup

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpálime olej alebo kokosový tuk a cibuľku opražíme. Paradajky si nakrájame na malé kocky, pridáme k mierne opečenej cibuľke a osolíme. Cibuľku s paradajkami necháme variť cca 2 – 3 minútky. Tofu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme na panvicu s čiernym korením, chilli a kurkumou. Kurkumy pridáme toľko, aby naša tofu praženica nadobudla peknú žltú farbu.

Zdroj receptu: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Bulgur s baklažánom a tofuBulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

 

Bulgur so zeleninou a tofuBulgur so zeleninou a tofu

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

 

 

Chutné tofu čipsyChutné tofu čipsy

Z tofu sa dajú pripraviť aj výborné čipsy. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tofu praženica

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.