25. OKT 2015

Shakshuka

Pripravte si chutné a zdravé jedlo. 

Suroviny: 

  • 1 1/2 PL olivového, alebo kokosového oleja
  • 3 strúčiky nakrájaného cesnaku
  • 1 nakrájaná malá cibuľa
  • 130 g paradajkového pretlaku
  • 1/2 zelenej, alebo červenej papriky
  • 1 PL worchestrovej omáčky
  • 1/2 ČL kajenského korenia, alebo čili
  • 1/2 ČL drvenej rasce
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 veľká nakrájaná paradajka
  • 3 vajíčka
  • čerstvý petržlen
  • syr feta

Postup:

Cesnak a cibuľu nakrájajte a opečte na rozohriatej panvici na oleji. Pridajte nakrájanú čerstvú papriku, neskôr pretlak, worchestrovú omáčku, rascu, kajenské korenie a papriku. Dôkladne premiešajte a pridajte nakrájanú paradajku. Keď sa omáčka trochu zredukuje a zbytočná voda sa odparí, pridajte trochu petržlenovej vňate, premiešajte a lyžicou spravte v hmote "hniezda", do ktorých dáte vajíčka. Prikryte na 5-8 minút, aby boli bielka hotové a žĺtka tekuté. Ozdobte čerstvou vňaťou a feta syrom.

zdravedesiate

Zdroj: Viktor Vincze

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pečená tuniaková omeletaPečená tuniaková omeleta

Zasýti a výborne chutí.

 

Špenátová omeleta so sušenými paradajkamiŠpenátová omeleta so sušenými paradajkami

Túto omeletu si môžete pripraviť aj počas zimných mesiacov. 

 

Vajíčkovo-špenátový wrapVajíčkovo-špenátový wrap

Jednoduché a chutné raňajky? Pripravte si ich podľa tohto receptu


Autor článku

viktor

Viktor Vincze

Som tréner kulturistiky, fitness a silového trojboja. Celoživotný športovec a momentálne už aj pretekár v kategórii Men's Physique a v budúcnosti aj v kulturistike. K svojim klientom pristupujem komplexne. Okrem tréningov im radím aj v oblasti výživy a doplnkov, rovnako ako aj pri formovaní postavy a prípravy na súťaže.

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Shakshuka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.