5. SEP 2016

Nátierka z mungo fazuliek

Mungo sú malé, tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

Na nátierku budete potrebovať:

  • 200 g mungo fazuliek
  • cibuľu – stredne veľkú
  • 4 až 5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 čajové lyžičky karí korenia
  • 1 čajovú lyžičku morskej soli
  • sušené paradajky
  • 600 ml vody

Postup:

Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5 až 8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu ho restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky.
Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa nerozvarili.
Celú zmes ešte pár minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút.
Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda a môžete metličkou nátierku rozšľahať, alebo najemno ponorným mixérom.
Na záver dochutíte podľa vlastnej chute – sušené paradajky, bylinky a pod.
Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5 až 7 dní.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakomBryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom

Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.

 

Čokoládový chliebČokoládový chlieb

Kto miluje čokoládu, je to pre neho ten pravý experiment.

 

Kváskové krekryKváskové krekry

Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie. 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nátierka z mungo fazuliek

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.