27. AUG 2015

Nátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú malé, tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.

Na nátierku budete potrebovať:

  • 200 g mungo fazuliek
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 4-5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 čajové lyžičky karí korenia
  • 1 čajovú lyžičku morskej soli
  • sušené paradajky
  • 600 ml vody

Postup:

Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5-8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky. Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa nerozvarili. Celú zmes ešte niekoľko minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút. Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda, a môžete ju vyšľahať metličkou alebo ponorným mixérom. Na záver dochuťte podľa vlastnej chute sušenými paradajkami alebo bylinkami. Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5-7 dní.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bryndzová nátierkaBryndzová nátierka

 

 

 

Cviklová nátierka s píniovými orechmiCviklová nátierka s píniovými orechmi

 

 

 

Mrkvová nátierka so sezamomMrkvová nátierka so sezamom


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nátierka z mungo fazuliek

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.