22. JUL 2016

Marinovaný ružičkový kel

Ružičkový kel je zelenina, ktorej som dlho nevedela podľahnúť. Nepriatelili sme sa od detstva. 

Suroviny

  • 10 ks čerstvého ružičkového kelu
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 2 PL balzamikovej redukcie (glazúry)
  • 1 PL domáceho medu
  • štipka chilli korenia
  • štipka soli
  • štipka trojfarebného korenia

Postup prípravy

Kel si dobre opláchneme a prekrojíme na polovicu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V mise zmiešame 3 PL olivového oleja, soľ a poriadne v ňom rukami kel obalíme. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň kelové polovičky rezom dolu. Pečieme 15 minút (sledujeme, aby nám kel veľmi nezhnedol). V malej miske si zmiešame balzamikovú glazúru, domáci med, zvyšný olivový olej, sušený cesnak, chilli korenie, soľ a trojfarebné korenie. Vytiahneme kel z rúry, namočíme ho do balzamikovej zmesi tak, aby sa v nej poriadne obalil, poukladáme rezom hore a dáme ho zapiecť ešte na 10 minút. Podávame ako samostatnú pochúťku alebo ako prílohu k chutnému pečenému mäsku.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerový šalát s fetouCícerový šalát s fetou

Cícer je fantastická strukovina. 

 

Šošovicový šalát s hroznom a kozím syromŠošovicový šalát s hroznom a kozím syrom

Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.

 

REBARBOROVÝ šalátRebarborový šalát

Ľahký, rýchly a chutný!


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marinovaný ružičkový kel

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.