23. AUG 2015

Marhuľovo-paprikové chutney

Z marhúľ, papriky a cibule možno pripraviť aj chutney. 

Budete potrebovať:

  • 500 g zrelých marhúľ
  • 250 g oranžovej papriky
  • 100 g červenej cibule
  • 10 g kvalitného oleja
  • 100 g trstinového cukru
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • čerstvý tymian
  • 50 g sušených marhúľ 
  • chilli papričku
  • 2 polievkové lyžice bieleho octu 
  • soľ

(hmotnosť surovín je v očistenom stave)

Príprava:

Červenú očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju na rozohriaty olej, chvíľu restujte, pridajte najemno nakrájaný čerstvý zázvor a polovicu cukru, nechajte skaramelizovať, pridajte nakrájanú papriku, osoľte a nechajte 5 minút dusiť. Pridajte nakrájané marhule a čerstvý tymian, nadrobno nakrájanú chilli papričku a aj nakrájané sušené marhule. Nepotrebujete pridávať žiadnu vodu. Prikryté duste domäkka.  V zmesi môžu ostať viditeľné kúsky ovocia a zeleniny. Podľa potreby pridajte zostatok cukru a balsamicový ocot.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi s makomJahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi 

 

 

 

Tekvicové masloTekvicové maslo

 

 

Tekvicovohruškové chutneyTekvicovo-hruškové chutney

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľovo-paprikové chutney

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.