10. NOV 2015

Hummus so špenátom

Zelený humus? Aj to je možné. Ak je so špenátom. 

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 konzerva cíceru (scedená)
  • 80 g čerstvých lístkov baby špenátu
  • 80 ml olivového alebo kokosového oleja
  • šťava z 1/2 citrónu či limety
  • soľ a korenie podľa chuti
  • pečivo, ktoré máte radi

Postup:

Do vyššej nádoby dáme cícer zliaty z vody, umytý špenát, soľ a korenie. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme olej a šťavu. Opäť dôkladne rozmixujeme na hladkú hustú kašu. Môžeme natrieť na hrianky, alebo jesť s pita chlebom či tmavým pečivom. 

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hummus s gaštanovými tyčinkamiHummus s gaštanovými tyčinkami

Hummus je pochúťka, ktorú milujú ľudia na celom svete. 

 

Hummus s rímskou rascouHummus s rímskou rascou

Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. 

 

 

Mrkvový a fazuľový hummus so soccouMrkvový a fazuľový hummus so soccou

Socca je placka z cícerovej múky, ktorá je vhodná aj pre celiatikov a je veľmi chutná a rýchlo hotová.

 


Anketa

Desiatujete každý deň?

Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856

Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hummus so špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.