18. OKT 2016

Domáce arašidové maslo

Návod na prípravu domáceho arašidového masla. 

Na arašidové maslo potrebujeme:

  • 200 g lúpaných nepražených a nesolených arašidov
  • štipku soli

Postup: 

Arašidy zľahka a na stredne silnom ohni, približne 2 až 3 minúty, orestujeme na panvici, kým nepustia arómu. Necháme trošku vychladnúť a premiestnime ich do úzkej a vysokej nádoby. Pridáme štipku soli a mixujeme ponorným mixérom 5 minút. Arašidy krásne pustia olej a maslo bude hladké a vláčne, no stále v ňom budete cítiť drobné chrumkavé kúsky. 

Arašidové maslo môžeme dochutiť škoricou, kakaom či medom. Nebojte sa experimentovať. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Řaňajková maková kašaChutná maková kaša

Mak je vzácnym zdrojom vápnika a dajú sa z neho pripraviť chutné dobroty. 

 

 

Cícerová nátierkaCícerová nátierka

Očakávate návštevu a chcete pripraviť rýchle jednohubky, ktoré budú chutiť naozaj každému? 

 

 

Pšenová kaša so žltým melónomPšenová kaša so žltým melónom

Bezlepková kaša, ktorá je vhodná na raňajky či desiatu 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáce arašidové maslo

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.