Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-159
Bazalkové pesto
30
JUL
Bazalkové pesto

Ak si ho sami spravíte, máte istotu, že v ňom nenájdete napríklad varené zemiaky, zahusťovadlá, sóju či škroby (viď etiketa). 

 

Celý článok
Praženica bez vajíčok
Praženica bez vajíčok
27
JUL

Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!

Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
22
JUL

Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.

| Počet komentárov: 1
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
2
JUL

Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?

Nakladané baklažány v olivovom oleji
Nakladané baklažány v olivovom oleji
1
JUL

Baklažán  patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto  úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.

Chrumkavé domáce müsli "Karlita"
Chrumkavé domáce müsli
26
JUN

Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.

Domáci chlieb s červenou šošovicou /bezlepkový/
Domáci chlieb s červenou šošovicou / bezlepkový/
22
JUN

Pri tomto recepte som sa trocha potrápila, pretože som vyskúšala asi 6 variácií, kým som prišla na vhodný pomer kombinácie bezlepkových surovín a ,,vychytala” optimálny proces kysnutia cesta. Veľmi sa mi osvedčila manioková múka, ktorá robí cesto kompaktnejším a menej drobivým. Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza, ktorá je používaná  po celom svete ako obľúbená surovina v pekárenskom a potravinárskom odvetví.

Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Mrkvový krém s kokosovým mliekom
25
MÁJ

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. A teda do skupiny karotenoidov - bioflavonoidov. Tieto látky pozitívnym spôsobom ovplyvňujú naše zdravie  - hlavne zdravie očí, slizníc, pokožky. Je bohatým zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Karotenoidy sa lepšie a vo vyššom obsahu uvoľňujú pri spracovaní mrkvy .

Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
14
MÁJ

Náš recept obsahuje iba štyri ingrediencie. Múku, soľ, olivový olej a vodu. Dokonca bez použitia kypriaceho prášku.

Najlepšia domáca tatarská omáčka
Najlepšia domáca tatarská omáčka
7
MÁJ

Domáca tatarská omáčka je najlepšia, a hlavne viete, čo jete. Potom je aj zemiakový šalát úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek ďalšiu porciu.

| Počet komentárov: 1
Vegetariánsky tataráčik
Vegetariánsky tataráčik
1
MÁJ

Pozeráte nebíčko v papuľke? Ak áno, určite ste videli, ako Židek robil túto dobrotu. Hneď som ju musela vyskúšať a podarilo sa, dokonca som prekvapená, že má chuť naozaj ako tatarák!

Čokoládový chia puding s čučoriedkami a malinami
Čokoládový chia puding s čučoriedkami a malinami
18
APR

Chia semienka sú ďalšou úžasnou superpotravinou. Chia semienka pochádzajú z rastliny šalvia hispánska, ktorá má pôvod v Mexiku a Guatemale, kde bola kultivovaná už pred stáročiami. Predstavte si, že sú najlepším zdrojom omega 3-mastných kyselín, obsahujú o 28% viac vlákniny ako napr. ľanové semiačka, 25g chia semienok obsahuje toľko vápnika ako 2 šálky mlieka a toľko železa, ako je v 4 šálkach špenátu.

Homemade celozrnný pita chlieb
Broňa Horváthová
Homemade celozrnný pita chlieb
31
MAR

Na tomto pita chlebe je výborných niekoľko vecí. Je z väčšej časti z celozrnnej špaldovej múky, takže je zdravý. Veľmi jednoducho sa pripravuje, je variabilný, napcháte doň akúkoľvek kombináciu (avokádovo-cícerovú nátierku + špenátové listy / šunka+ zelenina / syr + zelenina/ hummus / grilovaná zelenina/ feta+ rajčiny + uhorka + oregano, ako som mala práve teraz ja). Dá sa mraziť!

Cviklové krupoto s tofu
Cviklové krupoto s tofu
26
MAR

Krupoto krásne chutí, vonia a je plné výživných látok. A je to aj ďalší spôsob, ako si vychutnať zdravú červenú repu. Namiesto tofu môžete použiť kuracie alebo morčacie pečienky, alebo zľahka opečené hydinové mäso.

Jednoduché pesto z medvedieho cesnaku
Jednoduché pesto z medvedieho cesnaku
25
MAR

Už máte doma medvedí cesnak ? Ak nie, tak šup na trh kúpiť si nejaký od babky, alebo ísť si natrhať. Ja som kúpila a urobila pesto do chladničky. Veľmi jednoduché.

Powerfood Chef raňajky: Začnite deň po mexicky s vajíčkami a avokádom
Powerfood Chef raňajky: Začnite deň po mexicky s vajíčkami a avokádom
21
JAN

Viete, že vajíčka na mexický spôsob sú jedny z najzdravších raňajok, aké si môžete dopriať? A obzvlášť, ak vaše vajíčka pochádzajú z domáceho chovu, tak v nich zaručene nájdete tie najlepšie omega-3 mastné kyseliny a práve tie v kombinácii s avokádom vám dodajú skutočnú energiu, ktorú každé ráno potrebujete. Je však ten najlepší spôsob prípravy vajíčok, aby sme z nich získali dostatok energie? 

 

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)
Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)
15
JAN

V druhej časti si povieme postup, ako pripraviť nakladaný syr a marinované tofu.

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (1. časť)
Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (1. časť)
14
JAN

Odkedy som sa vrátila z bylinkovej záhrady z Valtíc s taškami plnými byliniek, som mala čo robiť, aby som stihla všetko spracovať.  Nadupaná teóriou o tom kedy zbierať bylinky, ako ich sušiť, ktoré časti bylín použiť a pod. som si vyskúšala hneď niekoľko spôsobov spracovania.

Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus
Tatiana Leová
Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus
6
NOV

Cez víkend som sa konečne dostala ku knihe, na ktorú som si brúsila zuby už dlhšie. Ide o The Lebanese kitchen od Salmy Hage, ktorá má viac ako 50-ročné skúsenosti s varením tradičnej libanonskej kuchyne. Ako prvý som vyskúšala cviklový hummus – skvelé, chutné a rýchle jedlo. K tomu už len pita chlieb, a čerstvá koriandrová vňať.

Púpavové pesto s makom
Púpavové pesto s makom
12
SEP

Máte radi pesto? Doma si môžete pripraviť rôzne pesto, napríklad aj z púpavy.

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-159
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2198
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.