8. FEB 2016

Zapekaný patizón so zeleninou

redakcia

Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií. 

Suroviny:

  • 1 veľký patizón
  • 2 vajíčka
  • biely jogurt
  • soľ, korenie, olej

Postup:

Očistený patizón nakrájame na vzhľadné kúsky a naukladáme na olejom vymastený pekáč. Osolíme, okoreníme podľa chuti a vložíme do rozohriatej rúry. Po zmäknutí patizón polejeme rozmixovanými vajíčkami, ktoré sme zmiešali s bielym jogurtom a dochutili. Pečieme dovtedy, kým jedlo nezíska zlatistý nádych. Podávame s ľubovoľnou zeleninou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom.

zdravedesiate

Zdroj ilustračnej fotky: goodfon.su

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerové fašírkyCícerové fašírky

Zdravé a chutné fašírky na obed. 

 

Strukoviny s haloumi syromStrukoviny s haloumi syrom

Máte radi strukoviny a hľadáte výživné jedlo? Potom je pre vás tento recept stvorený. 

 

 

Steak na rímskom šaláteSteak na rímskom šaláte

Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaný patizón so zeleninou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.