15. MAR 2016

Zapekaná fazuľa s cuketou a paradajkami

Zdravé a chutné jedlo plné zeleniny a výdatných strukovín.

SUROVINY

Na prípravu 1 malého pekáča cca 15 x 15 cm potrebujeme

  • 1 konzervu maslovej fazule
  • 1/2 konzervy drvených paradajok
  • asi 3 stredne veľké paradajky
  • 1 cuketu
  • 1 bielu smotanovú mozzarellu
  • olivový olej na opečenie a vymastenie formy
  • soľ, čierne korenie, štipka sušeného oregána
  • 3 listy nasekanej čerstvej bazalky
  • 1 ČL balzamikovej glazúry
  • 1 ČL javorový sirup

POSTUP

Fazuľu vyberieme z plechovky a poriadne prepláchneme. Paradajky si nakrájame na kocky a dáme ich orestovať na troške olivového oleja, potom pridáme drvené paradajky, trošku javorového sirupu, oregáno, bazalku, balzamiko, soľ a korenie. Odstavíme. Na olivovom oleji opražíme cuketu jemne dohneda. Osolíme na konci. Vezmeme si vymastený pekáč a vrstvíme: cuketa, fazuľa, paradajky, cuketa, fazuľa, paradajky, cuketa a prikryjeme to mozzarellou nakrájanou na plátky. Pečieme na maxime asi 10 minút, alebo kým mozarella jemne nezhnedne.

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Marocké kura plnené zeleninovým kuskusomMarocké kura plnené zeleninovým kuskusom

Plnené kura nie je až také jednoduché pripraviť. Ale s týmto receptom to hravo zvládnete.

 

 

Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkouThajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou

Najlepšia na celom jedle je omáčka. 

 

Hubovo-tekvicové risottoHubovo-tekvicové rizoto

Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná fazuľa s cuketou a paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.