10. OKT 2015

Tekvicový koláč

Na sobotnajšie popoludnie ako stvorený.

Suroviny:

  • 1 hrnček pšena (môže vyskúšať aj s quinoou)
  • 2 hrnčeky vody, alebo zeleninového bujónu (bez pridanej soli)
  • 3 vajcia
  • 1 hokaido tekvica (alebo aj iná)
  • 2 cibule pokrájané najemno
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie – muškátový oriešok, rasca, koriander, biele korenie, čili – podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice kefíru, alebo kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 50 g masla

Postup:

Do hrnca dajte prepláchnuté pšeno a vodu (bujón) a priveďte do varu. Prikryte a na miernom ohni varte asi 5 minút. Odložte z platničky a nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pšena pridajte 1 vajce, maslo a parmezán a poriadne premiešajte. Dno aj boky sklenenej misky, vymastenej kokosovým olejom, vysteľte pšenovou zmesou, aby ste tak vytvorili základ, do ktorého môžete dať plnku. Prikryte potravinovou fóliou a dajte aspoň na 15 minút do chladničky.

Tekvicu očistite a pokrájajte na mesiačiky. Spolu s cesnakom rozložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Potom nechajte vychladnúť.

Vo veľkej miske si nachystajte korenie, pridajte tekvicu, olúpaný cesnak, kefír a 2 vajcia. Riadne popučte a premiešajte na kašu. Ak chcete jemný krém, tak to môžete rozmixovať.

Vytiahnite sklenenú misku z chladničky a vyplňte ju tekvicovou zmesou. Navrch pridajte cibuľu (jemne opraženú). Koláč vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 40-45 minút.

zdravedesiate

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Chlieb bez sacharidovChlieb bez sacharidov

Hľadáte náhradu za chlieb, ktorá je zdravá, plná enzýmov a nestojí veľa? 

 

Slaný tekvicový koláč so syrom fetaSlaný tekvicový koláč so syrom feta

Chutiť bude každému.

 

 

Tekvicová polievka s bylinkamiTekvicová polievka s bylinkami

Jedna z najlepších polievok, ktorá je rýchlo hotová.


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.