12. SEP 2016

Sépie s pikantným špenátom a cícerom

Sépie som si často pripravovala, keď som žila na Sardínii.

Potrebujeme:

  • 1 väčšia sépia okolo 800 g alebo 2 menšie (telo krájame na pásiky 1 cm hrubé a tiež chápadlá)
  • 300 g mladého špenátu
  • 150 g póru
  • 250 g uvareného cíceru
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 1/2 kávovej lyžičky kurkumy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • čierne korenie z mlynčeku
  • kúsok chilli papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1 dcl bieleho vína alebo vody
  • soľ

Postup:

Na olivovom oleji  ohrejeme kurkumu, pridáme chilli, pór nakrájaný na pásiky a na  malé kúsky nakrájanú sépiu. Restujeme asi 10 minút. Pridáme korenie, citrónovú trávu, varený cícer a podlejeme bielym vínom, alebo vodou. Dusíme cca 20 minút pod pokrievkou. Na záver dochutíme soľou – ja používam himalájsku a minútu pred vypnutím ohňa pridáme špenát a krátko povaríme bez pokrievky. Pokvapkáme citrónom, premiešame, dochutíme soľou a podávame teplé. Pred podávaním vyberieme citrónovú trávu.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaidoPečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne.

 

Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkouTrojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou

Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.

 

Lahodné zeler v cestíčkuLahodný zeler v cestíčku

Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sépie s pikantným špenátom a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.