8. MÁJ 2016

Prívarok zo zelených listov s vajíčkom

Prečo by prívarok mal byť len zo špenátu? 

Na prípravu 4 porcií potrebujeme

1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek, 1 hrnček čistej vody, 2 hrnčeky rozrobeného ovseného sušeného mlieka, 1 celé balenie špenátových listov, 1/2 balenia listov poľníčka, 1 hrsť listov rukoly, štipka sušeného cesnaku, soľ, štipka čierneho korenia, krémový syr typu Philadelphia (môže byť aj Lučina, dokonca aj mozarella je vhodná), 4 vajcia, zelenina podľa ľubovôle na ozdobu

Postup prípravy

V hrnci si opražíme ovsené vločky nasucho. Keď vidíme, že začínajú hnednúť, pridáme vodu a rozrobené ovsené mlieko. Keď zmes prevrie, pridáme za stáleho miešania krémový syr, a vložíme postupne listy. To už sporák vypneme, nakoľko listy nevaríme, len sparíme. Všetko posolíme, pridáme cesnak, čierne korenie a ponorným mixérom vymixujeme na prívarkovú konzistenciu. Ak sa vám zdá zmes hustá, pokojne pridajte prevarenú vodu, ak je riedka, pridajte vločky, premiešajte a premixujte. Podávame s uvareným vajíčkom.

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Kelový prívarok s domácim chlebíkomKelový prívarok s domácim chlebíkom

Kel má väčšina z nás spojený s detstvom, školskou jedálňou a s krivením nosa. 

 

 

Špenátová polievkaŠpenátová polievka

Špenátová polievka sa hodí aj na jesenné dni.

 

Teplý kelový šalát s jablkom a nahým ovsomTeplý kelový šalát s jablkom a nahým ovsom

Tento recept je veľmi jednoduchý, takmer sa nevarí. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Prívarok zo zelených listov s vajíčkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.