22. SEP 2015

Plnený patizón s cuketou a pórom

Z detstva som poznala patizón len ako čudnú vec, ktorá pripomína lietajúci tanier a priznám sa, že ma nikdy neoslovil.

Čo budeme potrebovať?

  • 1 patizón strednej veľkosti
  • 10 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku

Na plnku:

  • 150 g uvarenej natur ryže (alebo 60 g surovej)
  • 1 kápie
  • 50 g póru
  • 50 g cukety
  • 1 PL olivového oleja
  • himalájskej soli
  • kurkumy
  • 20 g syru eidam (do 30 % tuku v sušine)

Postup: 

Z patizónu si opatrne odrežeme vrch. Lyžicou vyberieme semienka a dužinu. Semienka vyhodíme  a dužinu z patizónu použijeme do náplne. V miske si rozpustíme maslo, pridáme cesnak  a soľ a vytrieme ním vnútro patizónu. Keď je patizón takto prichystaný, vložíme ho do rúry a pečieme cca 30 minút pri teplote  200 stupňov. Kým je patizón v rúre, na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Keď je pór orestovaný, pridáme nadrobno nakrájanú dužinu z patizónu, kápiu a chvíľku dusíme. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cuketu, zeleninu dochutíme soľou a kurkumou a pridáme uvarenú ryžu. Všetko spolu dobre premiešame. Patizón vyberieme z rúry, naplníme ho ryžovo-zeleninovou zmesou, vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 30 minút. 

Zdroj receptu: fitshaker.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Baklažán pre fajnšmekrovBaklažán pre fajnšmekrov

Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke ochutenej červeným vínom, nesklame ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.

 

 

Recept týždňa: zapekané cuketyZapekané cukety

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. 

 

Zapekaný patizón so zeleninouZapekaný patizón so zeleninou

Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií.

 

 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnený patizón s cuketou a pórom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.