14. MÁJ 2016

Placky z quinoy s mandľovým dipom

Pre všetkých, ktorí obľubujete placky rôznych druhov, foriem a chutí.

Potrebujeme pre 4 osoby

Na placky

  • 250 g quinoy
  • 1 väčší batát (sladký zemiak)
  • 1 konzervu červenej fazule (200 – 400 g, podľa chuti)
  • 2 stredne veľké červené cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • 1 čajovú lyžičku (sušeného) oregana
  • 1 čajovú lyžičku mletej rasce
  • šťavu z jedného citróna
  • 1 čajovú lyžičku soli

Na mandľový dip

  • 250 g surových mletých mandlí
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 120 ml vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky

Postup

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a uvaríme aj sladký zemiak, ktorý následne roztlačíme ponorným mixérom. Červenú papriku a cibuľku nakrájame na maličké kocky a spolu s pretlačeným cesnakom opražíme na oleji dozlatista. Vo veľkej nádobe zmiešame všetky potrebné ingrediencie: uvarenú quinou, roztlačený a uvarený zemiak, opraženú papriku, cibuľu a cesnak, červenú fazuľu, petržlenovú vňať, koreniny a citrónovú šťavu. Keď máme všetko dostatočne premiešané, tvarujeme menšie placky, ktoré na rozohriatom oleji opečieme dozlatista. Konzistencia tohto pokrmu je trošku jemnejšia, s plackami je preto potrebné manipulovať opatrnejšie, aby sa vám na panvici nerozpadli.

A ako na mandľový dip? Veľmi jednoducho! Všetky potrebné ingrediencie dôkladne zmixujeme ponorným mixérom. Ak by bola konzistencia príliš hustá, pridáme ešte trošku vody.

Zdroj receptu: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerové fašírkyCícerové fašírky

Zdravé a chutné fašírky na obed. 

 

Cuketové placky s bryndzou (bezlepkové)Cuketové placky s bryndzou

Aj vyprážané jedlá môžu byť zdravé. 

 

Chrumkavé zeleninové plackyChrumkavé zeleninové placky

Máte na záhrade veľa cukety? Pripravte si chutné placky.

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Placky z quinoy s mandľovým dipom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.