22. APR 2016

Pečené kura s citrónom a cesnakom

Whirlpool

"Variť ma učila moja mamička a babička – užili sme si pri tom veľa zábavy! Rada experimentujem a do tradičných receptov pridávam nové suroviny," povedala svetová tenistka Ana Ivanovič, autorka tohto receptu.

Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 5 minút
Čas varenia: 45 – 50 minút

Suroviny

  • 1,6 kg kuraťa
  • 1 citrón
  • 8 nelúpaných strúčikov cesnaku
  • 10 g masla
  • niekoľko štipiek bylín podľa chuti, napr. rozmarín, tymian alebo estragón
  • 100 ml vína

Postup

Predhrejte rúru na 190 °C. Kura osušte, položte na pekáč, zvnútra okoreňte a zvonku pokvapkajte šťavou z citróna. Cesnak položte vedľa kuraťa na plech. Maslom potrite po povrchu o okoreňte. Do kuraťa vložte čerstvé byliny a podlejte vínom. Pečte v rúre 45 až 50 minút a potom nechajte 10 minút odstáť. Podávajte poliate výpekom a zeleninou podľa vlastného výberu.

http://www.whirlpool.sk/recepty/rury

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ázijské kuracie prsiaÁzijské kuracie prsia

Kuracie prsia na ázijský spôsob? S týmto receptom to hravo zvládnete.

 

Bio kura na paprike so špaldovo - špenátovými haluškamiBio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

 

 

Koláč s kuracím mäsom a zeleninouKoláč s kuracím mäsom a zeleninou

Koláč chutí teplý i studený.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené kura s citrónom a cesnakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.