7. MÁJ 2016

Parmezánové aloo gobi

Broňa Horváthová

Potom som ochutnala aloo gobi a zamilovala sa do karfiolu.

Čo potrebujete

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 4 stredne veľké zemiaky alebo 6 menších
  • 1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenučké plátky
  • 4 klinčeky rozdrvené v mažiariku
  • čierne korenie rozdrvené v mažiariku
  • koriandrové semiačka rozdrvené v mažiariku 
  • 2 ČL kumínu
  • 2 ČL mletého zázvoru
  • karí korenie
  • korenie Tikka Massala
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ
  • parmezán podľa chuti a kyslá smotana, ak ju máte radi

Postup

Zemiačiky uvarte v šupke. Kým sa varia, karfiol dobre umyte a rozdeľte na drobné ružičky. Tiež ho uvarte (nerozvarte). Uvarené (nie rozvarené) zemiaky nechajte vychladnúť a zbavte šupky. Nakrájajte na kocky. Na oleji opražte cibuľu, pridajte cesnak, potom zemiaky a karfiol. Prisypte koreniny, osoľte. Keď sa premiešajú chute a zemiačiky sa mierne opečú, odstavte z plameňa, prilejte citrónovú šťavu a ochuťte parmezánom (aloo gobi chutí výborne aj bez parmezánu). K tomu pridajte už len šalátik.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2012_05_01_archive.html

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cviklová nátierka s píniovými orechmiCviklová nátierka

V poslednej dobe veľa experimentujem s cviklou.

 

 

Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniakuKarfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku

Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.

 

Pravé talianske rizotoPravé talianske rizoto

Tiež ste si nejeden raz pochutili na skvelom krémovom rizote a myslíte si, že takto ho dokáže pripraviť len zdatný taliansky šéfkuchár? 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Parmezánové aloo gobi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.