17. APR 2016

Ovos s avokádom a koriandrom s opečenými zelenými fazuľkami

Dávame do pozornosti  ľahké bezmäsité jedlo.

Na 4 porcie potrebujeme

  • 400 g ovsa nahého v bio kvalite
  • 1 mäkké avokádo
  • šťava z citróna
  • orechový panenský olej
  • soľ
  • korenie z mlynčeka
  • 400 g zelených fazuliek
  • kajenské korenie
  • kurkuma 
  • garam masala korenie
  • 2 PL sezamových semiačok
  • sójová omáčka tamari
  • soľ
  • 3 – 4 lyžice olivového oleja

Postup

Ovos  viackrát prepláchneme a varíme domäkka cca 40 minút. Osolíme a polejeme orechovým olejom. Na panvici alebo vo woku na olivovom oleji opečieme fazuľky spolu s koreninami. Pred dokončením pridáme sezamové semienka a dopečieme cca 3 minúty. V miske rozpučíme avokádo, pokvapkáme citrónovou šťavou a vmiešame do ovsa. Ovos položíme na tanier k fazuľkám a bohato posypeme koriandrovou vňaťou. Podávame spolu s tamari omáčkou k fazuľkám.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zapečené zemiačky s brokolicou a syromZapekané zemiaky s brokolicou a syrom

Ak ste milovníkmi brokolice, bude to vaša srdcovka.

 

 

Detox šalát s horčicovo-medovým dressingomDetox šalát s horčicovo-medovým dressingom

Chutný šalát, ktorý očistí telo a osvieži dušu. 

 

 

Tekvicovo-oriešková nátierkaTekvicovo-oriešková nátierka

Z tekvice a orieškov som vymyslela nátierku, jemne sladkú a s nádychom muškátového orieška. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ovos s avokádom a koriandrom s opečenými zelenými fazuľkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.