12. JAN 2016

Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami

Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.

Suroviny:

  • 4 kaleráby spolu s listami
  • 500 g sterilizovaného cíceru
  • 3 hlavičky cesnaku
  • 2 dcl olivového oleja
  • soľ a čierne korenie

Na cesto:

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky,
  • 300 g cícerovej múky
  • 100 g čierneho sezamu
  • 200 ml olivového oleja
  • ghee,cesnak, soľ
  • voda

Postup:

Na kocky nakrájaný kaleráb opražíme na oleji, pridáme cícer a cesnak a všetko prehrejeme. Posolíme, pridáme čierne korenie a odstavíme. Na záver pridáme umyté a nakrájané kalerábové listy.

Placky:

Spojíme múku s vodou, olejom a soľou a ľanom a vypracujeme mäkké cesto. Nesmie sa lepiť na ruky, ale nemôže byť ani tuhé. Necháme postáť aspoň 5 minút a vyvaľkáme tenké cesto ( 3 mm).
Placky pokrájame na potrebné pláty, alebo vykrojíme kolieska. Napichneme vidličkou, aby sa nenafukovali a opekáme z oboch strán asi minútku. Roztopené ghee premiešame s roztlačeným cesnakom a ešte horúce placky zmesou potrieme.

Môžeme podávať ako plnenú placku alebo každé separátne.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Špenátovo – bryndzová nátierkaŠpenátovo-bryndzová nátierka

Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru. 

 

 

Kuskus s fazuľkami adzukiKuskus s fazuľkami adzuki

Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém. 

 

 

Cuketový koláč s bylinkami a paradajkamiCuketový koláč s bylinkami a paradajkami

Pri pohľade na tento koláč sa vám budú zbiehať slinky. 

 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.