11. APR 2016

Indické tofu s garam masala, brokolicou a kuskusom

Ľahký obed alebo večeru môžete pripraviť aj z tofu, brokolice a ďalších ingrediencií.

Na prípravu 4 porcií potrebujeme

1 biele prírodné tofu, 1/2 väčšej hlávky brokolice (alebo 1 malú), 1 hrnček kuskusu celozrnného, 2 PL tekvicových semiačok, 1 PL korenia garam masala, 1 ČL karí korenia, 1 ČL kurkumy, 1 ČL soli,1 ČL trstinového cukru, 1 ČL balzamikovej glazúry, 1 sójovú alebo ovsenú smotanu, olej na potretie pekáča, 1 biely jogurt

zdravedesiate

Postup prípravy

Brokolicu si predvaríme v osolenej vode, potom ju zlejeme a opláchneme ľadovou vodou – tak ostane krásne zelená. Kuskus len na 2 minúty namočíme do vriacej osolenej vody, potom scedíme. Tofu si nakrájame na plátky. Marinádu pripravíme z garam masala, karí, kurkumy, soli, cukru, balzamika a sójovej smotany. Dobre premiešame a namočíme tofu. Marinujeme, kým sa nám nerozohreje rúra na 200 stupňov Celzia. Pekáč si potrieme olivovým olejom a naspodok vysypeme kuskus, potom brokolicu, na to tofu a celé to ešte zalejeme zvyšnou marinádou. Pečieme asi 20 minút. Po 10-tich minútach posypeme tekvicovými semiačkami a pečieme ešte ďalších 10 minút. Podávame mierne vychladené s bielym jogurtom.

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejomRizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom

Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto. 

 

 

Pečená zelenina s fetou a šošovicovým pyréPečená zelenina s fetou a šošovicovým pyré

Kuchynské pokusy a omyly mám najradšej! 

 

 

Zapekané plnené paprikyZapekané plnené papriky

Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií. 

 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Indické tofu s garam masala, brokolicou a kuskusom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.