19. MAR 2016

Hrášková kaša s restovanou mrkvou a tymianom

Túto kašu si pripravím vždy, keď mám chuť na niečo sýte, a keď cítim, že potrebujem „dobiť baterky“.

SUROVINY

  • 1 šálka suchého hrachu (žltý)
  • 4 šálky vody
  • 2 menšie zemiaky
  • 4 stredne veľké mrkvy
  • soľ, čierne korenie
  • pár vetvičiek tymianu
  • olivový olej
  • obyčajné maslo

POSTUP

Hrášok umyjeme, vysypeme do hrnca, a vlejeme vodu. Privedieme k varu, pridáme zemiaky nakrájané na drobné kúsky. Následne necháme variť na miernom ohni asi 45 minút – pokiaľ sa hrášok úplne nerozvarí. Tesne pred koncom pridáme soľ (podľa chuti), mleté čierne korenie, a asi 1 PL obyčajného masla, ktoré kašu krásne zjemní. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú zmes bez hrudiek. Na panvici zohrejeme olivový olej, a mrkvu na ňom opražíme spolu s vetvičkami tymiánu. Ako alternatívu namiesto mrkvy možete použit aj cibuľku, ktorú nakrájate najemno a speníte na oleji.

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raňajková amarantová kaša (môžu aj celiatici)Amarantová kaša

Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.

 

 

Exotická raňajková kaša s mangom a para orechamiExotická kaša s mangom a para orechami

Mango pomáha liečiť problémy súvisiace s pokožkou, sliznicami i zrakom.

 

Pohánková kaša s domácimi marhuľami zapekaná pod čokoládovým kramblomPohánková kaša s domácimi marhuľami 

Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hrášková kaša s restovanou mrkvou a tymianom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.