5. JUL 2016

Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami

Proteíny sú nevyhnutným stavebným prvkom pre svalovú hmotu, činnosť vnútorných orgánov, nezaobídu sa bez nich ani vlasy, nechty či pokožka.

Suroviny:

  • 4 plátky zadné hovädzie (ideálne použiť z domáceho chovu), 2 hrste sušených húb (mix, aký máte usušený), 1 menšia cibuľka, 1 hrnček hovädzieho vývaru (alebo podľa potreby), 2 PL agáve, 1 PL dijonskej horčice, podľa potreby soľ, korenie a chilli korenie sušené, 1 sójová smotana, 1 PL hladkej pohánkovej múky, tuk na pečenie (kokosový bez vône a chuti alebo olivový olej, alebo maslo ghee), 1 hrnček pohánky.

Postup prípravy

Hovädzie nakrájame na tenučké rezance. Cibuľku nakrájame na malé kocky. Huby namočíme. Na tuku opražíme cibuľku a pridáme hovädzie. Restujeme pod pokrývkou domäkka. Ak si to bude žiadať, podlievame vývarom. Asi po pol hodine restovania pridáme huby, soľ, korenie, chilli, horčicu, agáve a restujeme domäkka – približne 20 až 30 minút. V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu spolu s pohánkovou múkou a postupne pridávame do takmer už hotového mäska. Prilievame postupne a sledujeme konzistenciu, aby omáčka nebola príliš hustá, ale ani riedka. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ešte podľa potreby ochutíme soľou, korením, chilli. Potom uvaríme pohánku podľa návodu. Mäso podávame s troškou pohánky so zeleninou alebo zeleným šalátikom. 

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tofu na mandliachTofu na mandliach

Tofu je výborným zdrojom bielkovín.

 

Rizoto so zelenou špargľou a rebarborouRizoto so zelenou špargľou a rebarborou

Pripraviť si rizoto nie je najťažší kuchársky výkon.

 

Polenta zapekaná s ružičkovým kelom a hríbmiPolenta zapekaná s ružičkovým kelom a hubami

Polenta je sýta kukuričná kaša, ktorá je rozšírená hlavne v Taliansku.


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hovädzie mäso na hubách s pohánkovými krúpami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.