6. NOV 2015

Hawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

Na prípravu 6 porcií budeme potrebovať:

  • 250 g pohánkových krúp
  • 3 celé vajíčka
  • 1 vanilkový struk
  • 70 g kokosového cukru (alebo hnedého cukru)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • šťava z jedného veľkého pomaranča
  • šťava z jedného citróna
  • šťava z jednej limetky
  • 1 PL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného pomaranča, alebo 1 PL kandizovanej kôry z citrusov 

Postup:

Rúru si dáme zohriať na 160 stupňov. Najprv si dáme variť krúpy do vody. Varíme 5 minút, zlejeme. Prepláchneme v sitku studenou vodou. Vo veľkej mise vyšľaháme 3 vajíčka, primiešame cukor a vydlabeme vnútro vanilkového struku. Ak vanilkový struk nemáte, použite vanilkovú esenciu, alebo vanilkový cukor. Primiešame mlieko, šťavu z citrusov a napokon aj odkvapkané krúpy. Premiešame a vylejeme do zapekacej misy. Nákyp môžeme robiť aj v malých zapekacích miskách na creme brulee. Misu/misky pečieme vo vodnom kúpeli tak, že vložíme do plechu, kde sme dali vodu (ideálne zovretú v kanvici). V tomto vodnom kúpeli pečieme 45 minút. Pred podávaním ozdobíme krúžkami pomaranča a polejeme kokosovým mliekom. Nákyp je výborný aj vychladnutý.  

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladomMarhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom

Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!

 

 

Pohánkový nákyp s tvarohomPohánkový nákyp s tvarohom

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hawai pohánkový nákyp

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.