14. FEB 2016

Cuketovo-mrkvové tagliatelle s hráškovo-mätovým pestom

Svieže a na prípravu veľmi jednoduché jedlo, ktoré je prevoňané bylinkami.

Ingrediencie pre 2 osoby:

  • 3 menšie cukety
  • 2 mrkvy
  • olivový olej
  • bylinky
  • citrónová šťava
  • soľ, korenie
  • orechy na posypanie

Hráškovo-mätové pesto:

  • 1 hrnček hrášku
  • olivový olej
  • parmezán
  • citrónová šťava
  • orechy (mandle, vlašské oriešky)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • hrsť mäty

Postup:

Cuketu a mrkvu ošúpeme a škrabkou na zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Osolíme, pridáme nakrájané bylinky, citrónovú šťavu, olivový olej a necháme v chladničke chvíľu odstáť.

Medzitým si na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme hrášok a orestujeme. Hrášok spolu s olivovým olejom, parmezánom, citrónovou šťavou, orechmi, cesnakom, mätou rozmixujeme v mixéri. Na záver dochutíme soľou a korením.

Cuketové a mrkvové plátky vytiahneme z chladničky a vyžmýkame z nich prebytočnú vodu. Tagliatelle podávame s pestom a opraženými orieškami.

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/04/24/cuketovo-mrkvove-tagliatelle-s-hraskovo-matovym-pestom/

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vegetariánske koftyVegetariánske fašírky

Máte radi fašírky?  A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu? 

 

 

Zapekaný patizón so zeleninouZapekaný patizón so zeleninou

Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií. 

 

Bravčové saté so zeleninovým wokomBravčové saté so zeleninovým wokom

Hľadáte zmenu a chceli by ste niečo iné ako kuracie mäso? 

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketovo-mrkvové tagliatelle s hráškovo-mätovým pestom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.