16. FEB 2016

Cuketové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom

Tento recept je stvorený pre tých, ktorí chcú svoj jedálniček obohatiť o zdravé a bezmäsité jedlo. 

Suroviny pre 4 osoby:

Čas prípravy placiek (15-20 minút), čas pečenia (15 minút)

na placky potrebujeme:

  • 2 väčsie cukety
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 1 šálku (obsahu 1,5 dcl) jemných ovsených vločiek
  • pol šálky slnečnicových semiačok
  • 1 polievkovú lyžicu sušeného oregana
  • soľ, korenie

na oranžové pyré potrebujeme:

  • cca 300 g červenej šošovice
  • 3 stredne veľké mrky
  • soľ

na cviklové carpaccio:

  • 1 väčšiu cviklu
  • na dochutenie: soľ, čierne korenie a olivový olej

Postup:

Najprv nastrúhame cuketu. Nasolíme ju a necháme cca 10 minút odstáť, aby pustila šťavu. Medzičasom si pripravíme ostatné ingrediencie. My sme si najprv osmažili slnečnicové semiačka na suchej panvici, aby sa uvoľnila aróma (dávajte pozor, aby sa vám nepripálili). Hotové semiačka presunieme do väčšej misky, kam budeme postupne pridávať ostatné prísady.

Následne si na kokosovom tuku alebo oleji osmažíme na malé kocky nakrájanú červenú cibuľku, ktorú potom tiež presunieme do misky. Pridáme ostatné suroviny: jemné ovsené vločky, 2 vajíčka, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, oregano, soľ, korenie a cuketu, ktorú predtým “vyžmýkame” z prebytočnej vody. Zmes, ktorú dôkladne premiešame, potom dávkujeme do formičkek, ktoré sme potreli olivovým olejom.

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a cuketové muffiny dáme piecť na cca 15 minút. 

Oranžové pyré z červenej šošovice a mrkvy

Dáme zovrieť vodu, osolíme ju a dáme variť umytú červenú šošovicu (cca 7-10 min.). Rovnako uvaríme aj mrkvu, ktorú predtým očistíme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa skôr uvarila (cca 10 min). Uvarenú šošovicu a mrkvu následne dáme do jedného hrnca a zmixujeme ponorným mixérom alebo ručným šľahačom.

Ako prílohu odporúčame cviklové carpaccio, ktoré je hotové o 5 minút.
Očistíme cviklu, ktorú nakrájame na tenučké plátky. Plátky červenej repy naukladáme na tanierik, osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

Zdroj receptu: Barbora Drahovská

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Božské muffiny bez múky (12ks)Božské muffiny bez múky

Muffiny sú stále veľmi populárne a pripraviť sa dajú aj bez múky.

 

Čučoriedkové muffinyČučoriedkové muffiny

Pripravte si zdravé a chutné muffinky s čučoriedkami, ktoré vám pripomenú teplé a slnečné mesiace, hoci vonku vládne pochmúrne počasie.

 

 

Kokosové muffiny bez múkyKokosové muffiny bez múky

Na prípravu týchto muffín vám postačia štyri ingrediencie. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.