18. APR 2016

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

Cícer patrí medzi strukoviny, ktoré sú plné živín. Dokonca je známy ako afrodiziakum. 

Pre 2-3 osoby

Potrebujeme

  • 250 g uvareného cíceru
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • jazmínová ryža
  • cca 100 g feta syra (môže aj nemusí byť)

Postup

Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak. Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať  a varíme ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.

Zdroj receptu: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čo namiesto chipsov? úžasný chrumkavý cícer!Cícer namiesto čipsov

Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. 

 

Cícerové fašírkyCícerové fašírky

Zdravé a chutné fašírky na obed. 

 

Cícerové guľky v kakauCícerové guľky v kakau

Cícer je strukovina, ktorá je zdravá a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.