16. AUG 2016

Chrumkavé tuniakové panini bez toustu

Zbiehajú sa vám slinky? Pripravte si ich už dnes.

Suroviny

  • 1 fľaša tuniaka CALVO v skle
  • 2 PL celozrnného kuskusu
  • ½ červenej papriky
  • 1 hrsť pažítky
  • 2 poriadne hrste nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 bio vajce
  • 2 PL slnečnicových semiačok
  • štipka chilli korenia
  • šťava z ½ limetky
  • 6 ks ryžového papiera (menšieho alebo 4 väčšie)
  • 1 PL olivového oleja
  • himalájska soľ a korenie podľa potreby

Postup:

Kuskus zalejeme na 3 minúty vriacou a osolenou vodou. Pripravíme si misu a nasypeme do nej tuniaka zbaveného šťavy, nasekanú červenú papriku, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať, vajce, šťavu z limetky, slnečnicové semiačka, soľ, čili a korenie. Všetko dobre premiešame. K zmesi pridáme kuskus a zamiešame. Predhrejeme si prístroj na výrobu panini. Pripravíme si 6 ks ryžového papiera (na 1 panini 3 ks). Podľa návodu ryžový papier namočíme, osušíme a poskladáme 3 kusy vedľa seba. Na papier nanesieme tuniakovu zmes, zabalíme pekne do rolky, ruky si omastíme olivovým olejom a prejdeme nimi po celej rolke. Postup zopakujeme aj s druhou rolkou. Rolky vložíme do prístroja na výrobu panini a pečieme 15 minút. Pokiaľ nemáte prístroj, postačí vám aj grilovacia panvica či gril. Podávame pokvapkané limetkou.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šošovicové guľôčkyŠošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batat.

 

Špargľový koláčŠpargľový koláč

Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavé tuniakové panini bez toustu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.