1. SEP 2015

Bulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén. 

Čo budeme potrebovať  na 4 porcie?

  • 150 g bulguru
  • 350 ml vody
  • 1 baklažán
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 chilli papričku
  • 50 g baby špenátu
  • bylinky (najlepšie sú čerstvé: napríklad tymian, oregano, majoránka)
  • morskú soľ

Postup: 

Bulgur prepláchneme vo vode. Prilejeme 350 ml vody, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom ho 10 minút necháme pod pokrievkou dodusiť. Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme ho odstáť. Ošúpeme si cesnak a spolu s chilli papričkou ho nakrájame na plátky. Keď je bulgur hotový, na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s chilli papričkou a bylinkami, a chvíľu restujeme. Z baklažánu utierkou vysajeme prebytočnú vodu a pridáme ho do panvice. Cherry paradajky si nakrájame na polovičky, pridáme k baklažánu a dusíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme bulgur, všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou. Nakoniec do bulguru primiešame baby špenát, ale len do chvíle, kým zvädne a už ho nevaríme.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a paradajkamiBulgur s baklažánom a tofu

 

 

Bulgur so zeleninou a tofuBulgur so zeleninou a tofu

 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bulgur s baklažánom a paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.