1. FEB 2016

Bravčové saté so zeleninovým wokom

redakcia

Hľadáte zmenu a chceli by ste niečo iné ako kuracie mäso? 

Suroviny:

Suroviny

2 osoby

bravčové filé

mrkva

brokolica

červená cibuľa

cesnak

zázvor

sójová omáčka

kešu oriešky

drevené špajdle

med

olej

olivový/sezamový olej

2 ks

2 ks

250 g

1 ks

2 ks

1 PL

2 PL

1 PL

4 ks

2 ČL

2 PL

1 PL

Postup:

Ošúpeme cesnak, nasekáme ho najemno a zmiešame v malej miske s medom, sójovou omáčkou a olivovým olejom (prípadne so sezamovým olejom). Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Premiešame s polovičným množstvom marinády a necháme aspoň 20 minút postáť v chladničke. Zvyšnú marinádu si odložíme na neskôr.

Medzitým ošúpeme mrkvu a nakrájame ju na tenké pásiky. Brokolicu opatrne opláchneme, rozdelíme na ružičky a odrežeme hlúbik. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi centimeter. Orechy nasekáme nahrubo. Zázvor ošúpeme a nasekáme najemno.

Marinované kúsky mäsa vyberieme z chladničky a napicháme na drevené špajdle. Polovičné množstvo oleja rozohrejeme na panvici a špízy opekáme asi 3-4 minúty zo všetkých strán. Opečené špízy vyberieme z panvice a marinádu, v ktorej bolo naložené mäso, vylejeme do panvice a necháme asi 3 minúty povariť (marináda by mala zhustnúť). Potom špízy znova poukladáme do panvice a necháme podusiť na miernom ohni.

Zatiaľ vo veľkej panvici, alebo panvici na wok rozohrejeme zvyšný olej a asi 3 minúty na ňom opekáme cibuľu aj brokolicu. Pridáme mrkvu a ešte minútu opekáme.

Vmiešame zvyšnú marinádu a zázvor a znova krátko prehrejeme. Na záver primiešame kešu orechy. Zeleninu naservírujeme na taniere so špízmi a podávame.

Recept poskytla spoločnosť Vardoma.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Domáce mexické wrapyDomáce mexické wrapy

Čierna fazuľa patrí medzi „dobré“ komplexné sacharidy, zasýti na dlhšiu dobu a pozitívom je aj jej cena.

 

Rizoto s portobello hríbamiRizoto s portobello hríbami

Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. 

 

Steak na rímskom šaláteSteak na rímskom šaláte

Mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia stvorená na obed. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bravčové saté so zeleninovým wokom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.