Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-275
Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
15
AUG
Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom

Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne. 

Celý článok
Jahňacie stehno s bylinkovým pestom (stévia, mäta, šalvia)
Jahňacie stehno s bylinkovým pestom / stévia, mäta, šalvia/
13
AUG

Tento recept je jednoduchý, a predsa má sviatočný nádych. Môžete ho využiť pri oslavách i pre návštevy, kde ich prekvapíte  osviežujúcou chuťou pesta, alebo si urobte jednoducho hody ako ja dnes.

Zeleninovo-pohánkové fašírky
Zeleninovo-pohánkové fašírky
2
AUG

Nedávno som si robila zeleninový vývar do zásoby, niekedy ho totiž zvyknem zamraziť a používam namiesto bujónu napríklad do ryže alebo do polievok. Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky. 

 

Rybie špenátové tofu karbonátky
Rybie špenátové tofu karbonátky
1
AUG

Špenát a tofu? Výborná kombinácia!

Baba ganoush alebo keď baklažán chutí inak
Keď baklažán chutí inak – Baba ganoush
24
JUL

Základom baba ganoush je baklažán, ktorý sa pripravuje tradične tak, že sa upečie v rúre, alebo sa pečie priamo  na otvorenom ohni, čím získava jemne zaúdenú príchuť. Ja doma samozrejme otvorený oheň nemám, a tak prišla na rad moja elektrická rúra.

| Počet komentárov: 1
Dubákové ragú
Dubákové ragú
20
JUL

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

| Počet komentárov: 1
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
17
JUL

Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
15
JUL

O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
12
JUL

Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.

Zajačia roláda s mäsom a špenátom
Králik v roláde
9
JUL

Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.

Bulgur so zeleninou a tofu
Petra Paulinyová
Bulgur so zeleninou a tofu
23
JUN

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

Grétkin ovocný kuskus
Grétkin ovocný kuskus
18
JUN

Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka

 

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
16
JUN

Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.

Domáce cestoviny plnené /ricotta,pecorino,mäta/
Domáce cestoviny plnené /ricotta,pecorino,mäta/
15
JUN

Príprava cesta  spolu s výrobou a uvarením trvá maximálne hodinu a pol, dlhšie iba vtedy, ak robíte plnené cestoviny a tiež to závisí od zručnosti.

Powerfood Chef Dinner: Libanonské kuriatko s tradičným pilafom
Powerfood Chef Dinner,  Libanonské kuriatko s tradičným pilafom
11
JUN

Spoznajme zdravé chute stredného východu a pripravme si lahodné kuriatko!

Celozrnné domáce bryndzové pirohy
Celozrnné domáce bryndzové pirohy
4
JUN

U nás doma by som so šalátom na obed neuspela. Nech by bol akokoľvek luxusný s kaviárom, píniovými orieškami, jogurtovo-smotanovo-jahodovo-banánovo-kokosovou omáčkou na mesiačikoch z rajčiny a z hrušky, posypaný africkými caparami, alebo čínskymi ríbezľami, alebo niečím ďalším, čo tak zahranične a luxusne znie. Preto robím kompromis. Ku každému jedlu pridám veľa  zeleniny.

Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
2
JUN

Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?

Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
1
JUN

Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.

Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Parený karfiol zapekaný v kari kruste
23
MÁJ

Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.

Indický dhal z indickej šošovice
Indický dhal z indickej šošovice
21
MÁJ

Ak máte menej času na varenie, pripravte si dhal s ryžou, ak máte času trošku viac, môžete toto jedlo obohatiť aj plackami chapati a jogurtovým nápojom mango lassi.

Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-275
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2344
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.