Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-272
Baba ganoush alebo keď baklažán chutí inak
Keď baklažán chutí inak – Baba ganoush
24
JUL

Základom baba ganoush je baklažán, ktorý sa pripravuje tradične tak, že sa upečie v rúre, alebo sa pečie priamo  na otvorenom ohni, čím získava jemne zaúdenú príchuť. Ja doma samozrejme otvorený oheň nemám, a tak prišla na rad moja elektrická rúra.

| Počet komentárov: 1
Dubákové ragú
Dubákové ragú
20
JUL

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

| Počet komentárov: 1
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
17
JUL

Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
15
JUL

O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.

Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
Zeleninová quinoa zapekaná s kozím syrom
12
JUL

Quinoa je skvelou potravinou nielen vďaka jedinečnej chuti, ale aj obsahu zdraviu prospešných látok.

Zajačia roláda s mäsom a špenátom
Králik v roláde
9
JUL

Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.

Bulgur so zeleninou a tofu
Petra Paulinyová
Bulgur so zeleninou a tofu
23
JUN

Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.

Grétkin ovocný kuskus
Grétkin ovocný kuskus
18
JUN

Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka

 

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
16
JUN

Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.

Domáce cestoviny plnené /ricotta,pecorino,mäta/
Domáce cestoviny plnené /ricotta,pecorino,mäta/
15
JUN

Príprava cesta  spolu s výrobou a uvarením trvá maximálne hodinu a pol, dlhšie iba vtedy, ak robíte plnené cestoviny a tiež to závisí od zručnosti.

Powerfood Chef Dinner: Libanonské kuriatko s tradičným pilafom
Powerfood Chef Dinner,  Libanonské kuriatko s tradičným pilafom
11
JUN

Spoznajme zdravé chute stredného východu a pripravme si lahodné kuriatko!

Celozrnné domáce bryndzové pirohy
Celozrnné domáce bryndzové pirohy
4
JUN

U nás doma by som so šalátom na obed neuspela. Nech by bol akokoľvek luxusný s kaviárom, píniovými orieškami, jogurtovo-smotanovo-jahodovo-banánovo-kokosovou omáčkou na mesiačikoch z rajčiny a z hrušky, posypaný africkými caparami, alebo čínskymi ríbezľami, alebo niečím ďalším, čo tak zahranične a luxusne znie. Preto robím kompromis. Ku každému jedlu pridám veľa  zeleniny.

Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
2
JUN

Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?

Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
1
JUN

Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.

Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Parený karfiol zapekaný v kari kruste
23
MÁJ

Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.

Indický dhal z indickej šošovice
Indický dhal z indickej šošovice
21
MÁJ

Ak máte menej času na varenie, pripravte si dhal s ryžou, ak máte času trošku viac, môžete toto jedlo obohatiť aj plackami chapati a jogurtovým nápojom mango lassi.

Medzinárodným receptom Food Revolution Day 2014 je farebný šalátový wrap
Jemine.sk
Medzinárodným receptom Food Revolution Day 2014 je farebný šalátový wrap
15
MÁJ

Aj tento rok si organizátori Food Revolution Day pripravili recept, ktorý je zdravý a hravo ho zvladne každý. Stal sa nímm farebný šalátový wrap. Pridáte sa?

 

Zelené pšenotto s rybou
Zelené pšenotto s rybou
13
MÁJ

Možno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.

Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi
Špenátová pohánka s pečenou špargľou, cuketou a šampiňónmi
9
MÁJ

Pohánka je tak trochu zabudnutá obilnina, ktorá bola kedysi veľmi jednoducho dostupným jedlom pre najchudobnejších. Je totiž nenáročná na pestovanie. Jej zabudnutá sláva sa začína znovuobjavovať vďaka jej skvelým nutričným hodnotám.

 

Zvoľte stranu: Predchádzajúca strana 201-220 | 221-240 | 241-260 | 261-272
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.