Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Chilli špagety so zelerovým pestom
22
NOV
Čili špagety so zelerovým pestom

Čili papričky sú zdravé, tak prečo nimi nedochutiť napríklad špagety? 

Celý článok
Makové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy
VÝŽMakové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy
21
NOV

Obdobie jesene bolo vždy sezónou slivkových knedlí a slivkových koláčov. 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
15
NOV

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne. 

Plnené domáce placky so zelerovými hranolkami
Plnené domáce placky so zelerovými hranolkami
4
NOV

Priznáme sa bez mučenia, že pri pohľade na oku lahodiaci burger sa nám niekedy aj zbehnú slinky. Táto skutočnosť nás inšpirovala k trošku zdravšej a najmä vegetariánskej alternatíve “fast foodovania”. 

Výživná musaka s pečenými batátmi a baklažánom
Výživná musaka s pečenými batátmi a baklažánom
23
OKT

Batáty nám vraj ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a vďaka vysokému zastúpeniu vitamínov a minerálov sa batát nazýva aj „štartér“ imunity.

Quinoa "zapekanec"
Quinoa
15
OKT

Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.

Paprika plnená pohánkou
Paprika plnená pohánkou
14
OKT

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy a je preto vhodný pri kŕčových žilách a popraskaných cievkach. Zároveň môže byť užitočný pri vysokom krvnom tlaku a kôrnatení ciev. O rutíne sa hovorí aj to, že môže pomôcť zlepšiť náladu pri depresiách.

Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
27
SEP

Príprava je veľmi krátka a celé varenie stojí človeka len málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. Je zdravé, ľahké a, samozrejme, veľmi chutné.

Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami
Bio kura na paprike so špaldovo - špenátovými haluškami
25
SEP

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

Kuskusové rizoto s proteínmi
Kuskusové rizoto s proteínmi
17
SEP

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. Kuskus je nenáročný na prípravu a ak do neho pridáte cícer, fazuľu a kukuricu, zabezpečíte si aj prísun potrebných proteínov. 

Fitness sviečková s cestovinou, brokolicou a kuracím mäsom
Fitness sviečková s cestovinou, brokolicou a kuracím mäsom
16
SEP

Ešte ste nejedli fitness sviečkovú? Je načase, aby ste si ju doma pripravili. 

Baklažán pre fajnšmekrov
Baklažán pre fajnšmekrov
9
SEP

Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke a ochutenej červeným vínom, nesklamú ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.

Smaccafam di grano saraceno
Smaccafam di grano saraceno
8
SEP

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou.
1
SEP

Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.

Údené guličky na zeleninovej podstielke
Údené guličky na zeleninovej podstielke
27
AUG

Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou. 

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
26
AUG

Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.

Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
20
AUG

Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!

Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
15
AUG

Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne. 

Jahňacie stehno s bylinkovým pestom (stévia, mäta, šalvia)
Jahňacie stehno s bylinkovým pestom / stévia, mäta, šalvia/
13
AUG

Tento recept je jednoduchý, a predsa má sviatočný nádych. Môžete ho využiť pri oslavách i pre návštevy, kde ich prekvapíte  osviežujúcou chuťou pesta, alebo si urobte jednoducho hody ako ja dnes.

Zeleninovo-pohánkové fašírky
Zeleninovo-pohánkové fašírky
2
AUG

Nedávno som si robila zeleninový vývar do zásoby, niekedy ho totiž zvyknem zamraziť a používam namiesto bujónu napríklad do ryže alebo do polievok. Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky. 

 

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.