Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Cícerová panvička
Jana Šimkovičová

„Osobne mám veľmi rada kombináciu zeleniny a strukovín. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Zvyknem ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.“ vraví Jana Šimkovičová, autorka receptu a zakladateľka portálu CVIČTE.SK.

Celý článok
Pečená hokaido tekvica s pohánkou
Cyrila Maščuková
Pečená hokaido tekvica s pohánkou zdravé rýchlovky
11
NOV

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym GI, ktorý zdvíha glykémiu pozvoľna. Budete sa tak po nej cítiť dlhšie sýto. Obľúbite si jej nenáročnosť na prípravu, keďže sa nevarí. Ako bohatý zdroj rutínu zlepšuje pevnosť ciev a žíl, pomáha znižovať cholesterol , krvný tlak a je známa ako bojovník proti rakovine. Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagenové vlákna – výborná pomoc proti starnutiu :).

Omega-3 pizza
Omega 3 Pizza
4
NOV

Táto pizza je skvelou náhradou za klasickú pšeničnú pizzu. Je bohatá na omega3 mastné kyseliny vďaka veľkému množstvu ľanového semiačka. Okrem toho obsahuje veľa vlákniny, preto ju naše telo trávi pomalšie. Odporúčam nerobiť príliš hrubé cestu a nenechávať príliš dlho v rúre, aby nebola “suchá”.

Zapekané cukety
Jana Šimkovičová
Recept týždňa: Zapekané cukety
3
AUG

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.

Bezlepkové špenátové halušky
Alžbeta Jánošíková
Špenátové halušky zo špaldovej múky
13
JUN

Čo tak si pripraviť tradičné slovenské jedlo v zdravom šate? Tieto špenátové halušky pripravené z pohánkovej a pšenovej múky podávané s kvalitnou bryndzou sú ideálnou obmenou za klasický variant.

| Počet komentárov: 2
Výživná obilnina, ktorá nesmie chýbať na tanieri športovca
Mirka
Quinoa – zrniečka plné bielkovín, bez lepku a cholesterolu
10
MÁJ

Viete, ktorá obilnina je považovná za jednu z najviac výživnješích? Áno, je to quinoa. Obilnina, ktorej vzdávajú hold aj zarytí paleo stravníci. 

Vegetariánske fašírky
Broňa Horvathova

Máte radi fašírky?  A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu? 

| Počet komentárov: 2
Šošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance sú mojou obľúbenou minútkou, sú hotové do 10-tich minút a navyše sa takto šikovne zbavím zvyškov z chladničky, ktoré mi je ľúto vyhodiť.

Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Tento recept sme pre vás spravili vo vegánskej verzii a bez lepku.

Cícerový dal s okrou a punjabi masala

Toto vynikajúce jedlo s nádychom exotiky má veľa podôb.

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

Zemiakové halušky so špenátom

Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.

Mexické chilli

Ak vám nechutí hovädzie, môžete použiť aj morčacie mäso. 

Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom

Tento recept pochádzajúci z Talianska je známy ako milánska špecialita, kde ho robia najčastejšie ,,in bianco“, čiže  natural a taktiež s paradajkami. 

Tilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.

Tofu s čiernou fazuľou

Čierna fazuľa je výnimočne prospešná pre tráviaci systém a najmä hrubé črevo. 

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

Sekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

Kávovo-kakaová quinoa

Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút. 

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1463
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.