17. OKT 2015

Zdravé pagáčiky

Okrem špaldovej múky sa dá použiť aj cícerová. Zvýrazní chuť a koláčiky obohatí o veľa výživných látok. 

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g cícerovej múky
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 150 ml olivového oleja
  • 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 vajce

Na finálnu úpravu: 

  • 1 vajce na potretie
  • semienka podľa chuti, rasca
  • hrubozrnnú  soľ

Postup: 

Špaldovú múku zmiešajte v mise s cícerovou múkou, soľou a kypriacim práškom. Pridajte grécky jogurt, olivový olej, vajce a vypracujte vláčne cesto. Cesto odložte na 1 hodinu do chladničky. Keď je cesto odležané, pracovnú dosku posypte múkou, cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte na hrúbku cca 1 centimeter a vykrajujte formičkou s priemerom cca 3 centimetre. Pagáčiky ukladajte vedľa seba na plech vystlačný papierom na pečenie.
Nakoniec pagáčiky potrite rozšľahaným vajcom, posypte podľa svojej chuti a fantázie semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. Keď mátepagáčiky prichystané, vložte ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte cca 15 minút. Upečené pagáčiky potrite studenou vodou.

zdravedesiate

Zdroj receptu: fishaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

 

Mrkvové koláčikyMrkvové koláčiky

Koláčiky bez pridaného cukru. 

 

Cviklová tortaCviklová torta

Neviete čo s ňou? Pripravte si z cvikly tortu.

 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravé pagáčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.