2. AUG 2015

Zdravé ovocné knedle

Knedle s ovocím? V tejto verzii vám budú chutiť.

Suroviny: 

  • 300 g uvareného pšena
  • 50 g kukuričnej múky (alebo ryžovej)
  • 15 g kukuričného škrobu 
  • štipka soli
  • ovocie do knedlí, mak alebo orechy na posýpku
  • maslo ghee alebo kokosový olej

Postup:

Uvarené vychladnuté pšeno zmiešajte s kukuričnou múkou a škrobom. Je dôležité do prosa zapracovať tieto dve suroviny. Ak je to veľmi suché, pridajte trochu vody (nie viac). Nechajte cesto chvíľu postáť. Vytvarujte z neho šúľance, alebo vytvorte ovocné knedle. Vodu v hrnci priveďte k varu, osoľte ju, šúľance a knedle do nej vložte. Znížte prívod tepla a varte niekoľko minút, knedle vyplávajú na povrch. Vyberte ich, posypte makom, orechmi, opraženou strúhankou alebo tvarohom. Polejte maslom ghee alebo kokosovým olejom (pri alergii na mliečnu bielkovinu alebo intolerancii na laktózu).

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

VÝŽMakové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózySlivkové knedle s makom

 

 

Bábovka trochu inakBábovka trochu inak

 

 

Banánové palacinkyBanánové palacinky

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravé ovocné knedle

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.