30. DEC 2015

Tapiokový pudink s hurmikaki

Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí a navyše bez mlieka a lepku. 

Potrebujeme:

  • 120 g perličiek tapioky
  • 75 g kokosového, alebo trstinového cukru
  • 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho, alebo ibištekový čaj, ktorý  farbí do červena
  • 3 dcl mandľového nápoja 
  • 1/2 ČL bourbon vanilky
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 3 mäkšie hurmikaki
  • šťava z dvoch pomarančov

Postup:

Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto  sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľní škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dlžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, zvyčajne 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, ale pri chladnutí zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí pridáme hurmikaki bez šupy a zmixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovávame v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.

Zdroj receptu: Silvia Horecká

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádový pudingAvokádový puding

Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. 

 

 

Chia puding – zdravý dezert z 3 ingredienciíChia puding z troch ingrediencií

Kto by nemal rád sladké? Nikoho takého nepoznám. 

 

Mango pena s kešu krémomMango pena s kešu krémom

Mango je inak výborným zdrojom vitamínov A a C. Obsahuje betakarotén, vlákninu a málo tuku.

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tapiokový pudink s hurmikaki

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.