Ryžový puding
18. JAN 2017

Ryžový puding

Keď som chodila na gymnázium, mliečnu ryžu som mala veľmi rada. Už v tých časoch ma napadlo, že by som si ju spravila doma.

4 PORCIE

PRÍPRAVA: 5′
VARENIE: 30′

Suroviny:

  • 1,5 šálky arborio ryže 
  • 1/3 šálky kokosového cukru  
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 šálok rastlinného mlieka
  • štipka himalájskej soli
  • škorica a sezónne ovocie

Postup: 

Na začiatok poriadne poumývame ryžu. Umytú ryžu nasypeme do hlbokej panvice (alebo hrnca), pridáme cukor, vanilku, soľ a 1 šálku rastlinného mlieka. Varíme na miernom ohni, často premiešavame, pokým sa mlieko neabsorbuje (cca 5 minút). Postupne pridávame zvyšných 5 šálok mlieka, postupne po 1/2 šálkach. Predtým, ako pridáte ďalšie mlieko, predošlé by už malo byť vstrebané. Asi po 25. minútach bude puding krémový a hustý. Odstavte ho z ohňa, nechajte vychladnúť, odstráňte vanilkový lusk a podávajte. Môžete ozdobiť škoricou a sezónnym ovocím.

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií. 

 

Marmeládové cookies bez múkyMarmeládové cookies bez múky

Ak vám už došli novoročné zásoby koláčikov, pripravte si cookies s obsahom mandlí. 

 

Kakaové košíčky s marcipánom a makomKakaové košíčky s marcipánom a makom

Možno vyzerajú náročne, ale práca sa dá rozdeliť do dvoch dní.


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ryžový puding

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1461
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.